Mijn naam is Fokko Kuiper(Geb.1948) uit Winschoten en ik ben sinds 1999 bezig met schilderen, onder de naam: CUPIKOF.

Ik schilder hoofdzakelijk op doek met acryl en maak gebruik van penselen, sponsjes, oude doeken en paletmessen. Mijn werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik, waarbij ik vage figuren mijn emotie laat uitbeelden.

De liefde voor verf en al zijn mogelijkheden is voor mij de drijfveer van mijn werken. Het is fascinerend te ervaren, wat een ontlading het bij jezelf teweeg brengt, als je al scheppende bezig bent. Zonder vooropgezet plan ontstaat allengs een emotie op doek, welke je als het ware opslokt in de verf met al zijn kleuren, nuances en vormen.

In mijn werk staan veelal mensen centraal, aangezien het toch de mens is, die kan aanschouwen en beoordelen. Door kleur- en vormgebruik probeer ik een bepaalde mysterieuze sfeer te scheppen, waarin ik mijzelf kan herkennen. En daarmee tracht ik de kijker te boeien en mee te laten varen op de mystieke sferen, welke mijn werken uitstralen en waarin hij zichzelf dan ook hopelijk zal kunnen vinden.

Ik ben sinds 2019 ook aangesloten bij de volgende kunstenaarsgroepen:

Kunst aan de rand van Nederland - www.kunstaanderandvannederland.nl.

Twee Karspelen Kunstroute           - www.tweekarrspelenkunstroute.nl.

Deze kunstenaarsgroepen houden jaarlijks open huis bij de kunstenaars zelf en organiseren regelmatig gezamenlijke exposities. U bent dan uiteraard welkom.